Dorothy zoekt een nieuwe huisgenoot


Wij zijn Dorothy, een gastvrije leefgemeenschap die vanuit een spiritualiteit van eenvoud een boodschap van barmhartigheid en rechtvaardigheid wil uitdragen. Sinds oktober 2020 wonen we met ons zessen (inclusief peuter van 3) in de polder onder Amstelveen naast De Meent, een maatschappelijk project van de Diaconieën van Amsterdam en Amstelveen. Wij draaien hier een sociale moestuin, hebben een gezamenlijk gebedsritme en staan op het punt een werkplaats op te richten.

We wonen nu in een tijdelijke woning in afwachting op de bouw van het huis waar we uiteindelijk in zullen trekken. Om ons heen is rijk weidevogelgebied, er lopen buffels in de wei en er is prachtig uitzicht. Elke avond eten we samen en er vinden, vaker dan gezond is, veganistische bbq’s plaats.

Ben je

  • Geïnspireerd door de Catholic Worker beweging, Taizé of New Monasticism en wordt je enthousiast van onze visie voor de leefgemeenschap?
  • Iemand die graag wil proeven aan het gemeenschapsleven of al zeker weet dat je dat graag wil?
  • Gemotiveerd om twee dagen in de week je in te zetten in het draaiende houden van de leefgemeenschap en het opzetten van onze projecten?
  • Iemand die het leuk vindt om te pionieren op een plek waar alles nog nieuw en in beweging is?

dan horen we graag van je!

Wil je meer weten over ons en onze projecten, lees dan verder in onze visie of blogs, of neem contact met ons op via Facebook of via de mail (contact@dorothygemeenschap.nl). Ook als je voelt dat je niet helemaal past in het plaatje wat we hierboven schetsen vinden we het leuk om van je te horen!

Praktisch

Het betreft een kamer van 15m2 met een lage huur en gedeelde voorzieningen (keuken, badkamer, wc, woonkamer, ruim erf, fietsenschuur). De kamer komt per 1 oktober vrij.

Mocht je geïnteresseerd zijn, laat het ons weten dan nodigen we je graag uit voor nadere kennismaking en vertellen we je meer over de rest van de procedure.

Wij hebben een droom van een wereld die mooier kan zijn. En dat kunnen en willen we niet alleen beginnen te leven. Doe je mee?

Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, willen we je het graag laten weten.

  Ik wil op de mailing-list

Kijk ook eens bij ons op Facebook.

Zijn er dingen die wij absoluut moeten weten? Zou je ons willen helpen met klussen, de tuin inrichten, of anders willen helpen? Of wordt je warm van onze visie, en wil je eens kletsen? mail eens of kom langs!