Het dak op

door Sofie op 01 September 2020

Vrijdag 14 augustus. De dag dat we begonnen met het demonteren van onze kersverse tweedehands woonunit. Dat was een paar dagen keihard werken in de laatste dagen van de hittegolf, gelukkig geholpen door een vriendin en door de vorige eigenaars die het ding in hun tuin in Oss hebben staan. Met rode hoofden en groeiende spierballen sleepten we met bouwmaterialen, sloopten we latten en begaven we ons met steeds meer bravoure op het dak.

De dinsdag erna werd de unit in 4 delen plus dak vervoerd door grote vrachtwagens, en met een hijskraan op zijn nieuwe plekje in de polder van Amstelveen neergezet. We zagen ons toekomstige huis over de (helaas gesnoeide) bomen vliegen. Zie filmpje voor het bewijs!

Daar hadden we een groep vrienden opgetrommeld om te helpen het isolatiemateriaal tussen de muren te stoppen, alles netjes neer te zetten en voorbereidingen voor het opbouwen van het dak te treffen.

En toen begon de dak-marathon. Een race tegen de regen, die we meermalen verloren, waardoor we regelmatig met een badkamer-trekker de plassen water van het niet-waterbestendige platte dak moesten plenzen. Binnen lag er een groot zeil op de vloer om het laminaat te beschermen tegen eventuele druppels. Terwijl we dachten dat we het (wel-waterbestendige schuine) dak in 2-3 dagen wel weer opgebouwd zouden hebben, zijn we nu (ik schrijf dit op 25 augustus) 7 dagen verder, maar het einde is in zicht! En dan kunnen we beginnen aan de rest: de electra, riool- en wateraansluiting, buitenkant verven, binnenkant verven, etc.

We kijken uit naar het moment dat we er in kunnen trekken, en zonder werkhandschoenen en schroeven om ons heen een tevreden kopje thee kunnen drinken, terwijl de regen zachtjes op een stevig, zelfgebouwd dak tikt. :)

Wij hebben een droom van een wereld die mooier kan zijn. En dat kunnen en willen we niet alleen beginnen te leven. Doe je mee?

Wil je meer weten over ons? Lees dan dit stuk over ons in De Linkerwang (oktober 2021), dit interview met Anna in Eva Online (september 2021) of lees onze updates in 'n Korrel Zout.

Wil je meer weten over christelijke leefgemeenschappen in het algemeen? Anna en Herman schreven in opdracht van de VRL een boekje met overzicht van alle leefgemeenschappen in Nederland.

Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, willen we je het graag laten weten.

  Ik wil op de mailing-list

Kijk ook eens bij ons op Facebook.

Zijn er dingen die wij absoluut moeten weten? Zou je ons willen helpen met klussen, de tuin inrichten, of anders willen helpen? Of wordt je warm van onze visie, en wil je eens kletsen? mail eens of kom langs!