Activiteiten


Podcast luisteren met Dorothy

Wil je je ook laten inspireren door moderne profeten zoals Dietrich Bonhoeffer, Jaqcues Elull en Dorothy Day? Kom dan samen met ons luisteren naar de podcast Moderne Profeten. We luisteren eens per maand (om 20:00) naar de podcast (35 minuten) en bespreken hem daarna. Als je van tevoren mee wil eten is dat ook gezellig. Laat even weten als je komt via een mailtje aan contact@dorothygemeenschap.nl. De data zijn:

  • Zondag 10 september: Dorothy Day
  • Vrijdag 20 oktober: Tiny Muskens
  • Vrijdag 10 november: Dietrich Bonhoeffer
  • Vrijdag 15 december: Jacques Ellul
  • Vrijdag 12 januari: Angela Merkel

Gebed

Elke donderdagochtend om 9:15 bidden we in onze kapel op wielen, achter op het erf. We bidden in de stijl van taizé, meestal in een klein groepje. Iedereen is welkom!

Moestuin

Elke dinsdag vanaf 10:00 werken we in onze moestuin. Die is bij de buren op de Middenweg BP 6. Iedereen die het leuk vindt kan mee komen werken, en als er iets geoogst wordt krijg je natuurlijk wat mee naar huis. Rond 13:00 lunchen we samen. Kinderen zijn ook welkom, die van ons zijn er ook vaak!

Klussen

Op donderdagen klussen we vaak in en rond het huis, of werken we op ons erf. Vind je het leuk om een keertje mee te doen? Altijd leuk! Mail ons even over waar we wanneer mee bezig zijn: contact@dorothygemeenschap.nl.

Wij hebben een droom van een wereld die mooier kan zijn. En dat kunnen en willen we niet alleen beginnen te leven. Doe je mee?

Wil je meer weten over ons? Lees dan dit stuk over ons in De Linkerwang (oktober 2021), dit interview met Anna in Eva Online (september 2021) of lees onze updates in 'n Korrel Zout.

Wil je meer weten over christelijke leefgemeenschappen in het algemeen? Anna en Herman schreven in opdracht van de VRL een boekje met overzicht van alle leefgemeenschappen in Nederland.

Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, willen we je het graag laten weten.

  Ik wil op de mailing-list

Kijk ook eens bij ons op Facebook.

Zijn er dingen die wij absoluut moeten weten? Zou je ons willen helpen met klussen, de tuin inrichten, of anders willen helpen? Of wordt je warm van onze visie, en wil je eens kletsen? Mail ons op contact@dorothygemeenschap.nl of kom langs!