Activiteiten


Aswoensdag op het Kolenspoor - 22 februari

In Amsterdam ligt een van de grootste kolenhavens van Europa. Hier wordt steenkool uit onder andere Zuid Amerika doorverkocht. Op aswoensdag doen we mee met een gebedsviering bij die kolenhaven, waarbij sommige mensen misschien zelfs de kolentrein vreedzaam zullen proberen te blokkeren. Deze actie wordt georganiseerd door ons zusterhuis, het Jeannette Noƫlhuis, dus zie hun website voor meer informatie. Neem vooral ook contact met ons op als je mee wil doen, of meer wil horen over de actie.

Duurzame Boodschappen Brunch - 4 maart

Kom meepraten over boodschappen doen op onze duurzame-boodschappen-brunch! Wat is tegenwoordig de meest ethische manier om boodschappen in huis te halen? Wat is belangrijker: biologisch of verpakkingsvrij? Zonder plastic of Fair Trade? Op de fiets naar de Albert Heijn, met de auto naar de Ekoplaza of alles van de speciaalzaak laten bezorgen? Als jij ook weleens over deze vragen nadenkt, kom dan naar de duurzame boodschappen- brunch op zaterdag 4 maart van 10 tot 12 uur in de Dorothygemeenschap. We genieten gezellig van een vegan brunchtafel en delen onze kennis en gedachten met elkaar. In verband met -ja ,je raadt het al- de boodschappen voor deze dag, laat even weten als je wilt komen middels een mailtje naar contact@dorothygemeenschap.nl

Wij hebben een droom van een wereld die mooier kan zijn. En dat kunnen en willen we niet alleen beginnen te leven. Doe je mee?

Wil je meer weten over ons? Lees dan dit stuk over ons in De Linkerwang (oktober 2021), dit interview met Anna in Eva Online (september 2021) of lees onze updates in 'n Korrel Zout.

Wil je meer weten over christelijke leefgemeenschappen in het algemeen? Anna en Herman schreven in opdracht van de VRL een boekje met overzicht van alle leefgemeenschappen in Nederland.

Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, willen we je het graag laten weten.

  Ik wil op de mailing-list

Kijk ook eens bij ons op Facebook.

Zijn er dingen die wij absoluut moeten weten? Zou je ons willen helpen met klussen, de tuin inrichten, of anders willen helpen? Of wordt je warm van onze visie, en wil je eens kletsen? mail eens of kom langs!